A pásztor saláta, amely paradicsom, uborka, paprika, hagyma és petrezselyem mennyei keveréke, nagy népszerűségnek örvend, nemcsak Törökországban, hanem az egész Közel-Keleten. Az uborkát ki lehet hagyni, ilyenkor morzsolt fetasajtot tehetünk a helyébe. Ajánlatos egy jó félóráig marinírozni a salátát, hogy az ízek minél jobban kiteljesedjenek.

Hozzávalók 4 személyre

1 db lilahagyma meghámozva, felvágva
2 db érett paradicsom felvágva
2 db hosszú zöldpaprika felszeletelve, kimagozva
finomra aprított petrezselyem
4 evőkanál extraszűz olivaolaj
1 db citromnak a leve
100 gramm feta összemorzsolva
tengeri só
frissen őrölt bors

Elkészítés:

A fetán kívül alaposan keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni a salátát körülbelül harminc percig, hogy a lehető legjobb ízvilágot érjük el.
Bőségesen szórjuk meg a salátánkat tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Tálalás előtt morzsoljunk egy kis fetát a salátára.

Jó étvágyat! 🙂