A menemen nagyon népszerű, a titok a jó elkészítéshez a friss hozzávalók: ropogós, hosszú zöldpaprika, paradicsom és friss tojás. A végén megszórhatjuk az ételt fetával vagy egy kis chilivel.
Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál extraszűz olivaolaj
1db közepes vöröshagyma meghámozva,felszeletelve
3db hosszú zöldpaprika kimagozva, felszeletelve
2db érett paradicsom felszeletelve
½ teáskanálnyi kristálycukor
4 tojás enyhén felverve
tengeri só, frissen őrölt bors
150 gramm feta
menta ág
Elkészítés:
Hevítsük fel az olivaolajat középlángon egy nagy serpenyőben és főzzük a paprikát és paradicsomot 5-7 percig, amíg kellően megpuhulnak.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a cukrot. Főzzük tovább kavargatva 7-8 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a folyadék nagy része elpárolog. Fűszerezzük meg bőségesen tengeri sóval és frissen őrült borssal. Adjuk hozzá a felvert tojást, közben folyamatosan kavargassuk 3-4 percig.
Azonnal tálaljuk egy kis fetával és olivával megszórva. Mentával díszíthetjük.
Jó étvágyat! 🙂