Ha eleged van a sütögetésből, készíts tiramisut. A tiramisu tipikusan az az édesség, amelyet a legügyetlenebb szakács is mesterien el tud készíteni. Ha szeretnéd kicsit feldobni a sima változatot, feltétlenül készítsd el ezt a isteni finom epres-pisztáciás tiramisu egészséges verzióját. Poharakba vagy Jénaiba is rakhatod.

Hozzávalók:

500 g eper
5 tojás
120 g eritritol
400 g laktózmentes mascarpone (pl. Aldiban kapható, Milfina márka)
20-24 db gluténmentes babapiskóta (Schaer márka vagy a Mester család boltjában kapható, ha nem akarsz sütni)
150 ml narancslé
50 g pisztácia

Elkészítés módja:
  1. Mossuk meg az epret, szedjük le a szárát és vágjuk félbe késsel.
  2. Válasszuk szét a tojásokat.
  3. Egy keverőtálban verjük fel a tojások sárgáját az édesítőszerrel. Adjuk hozzá a mascarpone-t, majd keverjük el benne.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
  5. Keverjük óvatosan a fehérjehabot a mascarpone-s keverékhez.
  6. Helyezzük a fele mennyiség babapiskótát a Jénai vagy poharakba aljába, és locsoljuk meg a narancslé felével. Rétegezzük rá a fele epret, majd a fele mennyiség mascarpone-s krémet.
  7. A maradék narancslében itassuk át a megmaradt babapiskótákat, majd helyezzük a krémre, és folytassuk a rétegzést az eperrel, majd végül még egy réteg krémmel.
  8. Mielőtt kitálalnánk, hintsünk meg a tetejét egy aprítóban felaprított pisztáciával.
 Tanács:

Fogyasztás előtt mindenképpen helyezzük hűtőbe 3-4 órára.

Jó étvágyat! 🙂