Angol reggeli – The Full English Breakfast-nek, eléggé sok verziója létezik, de a következő tekinthető az alapnak. Persze ahány ház, annyi szokás, de ez kiindulási alapnak kiváló. Szintén az egészségesebb verzió volt a célom, bár ez nem éppen tartozik a diétás reggelik közé. Aki még nem próbálta az angol reggelit, egy hétvégén, nyugodt körülmények között mindenképp érdemes kipróbálni. Ezek után az angol English Breakfast nevet az egész család garantáltan használni fogja.

Hozzávalók: (1 adag)

4 szelet bacon
2 szelet gluténmentes toast kenyér (pl. Schaer márka)
2 db gluténmentes virsli (pl. Intersparban kapható vagy karcagi bio kolbász)
3 db bébi csiperkegomba
3 db koktélparadicsom
1 doboz gluténmentes paradicsomos babkonzerv (pl. Happy Frucht márka)
2 db tojás
2 ek olívaolaj vagy kókuszmargarin
himalája só, gluténmentes bors (Lucullus)

Elkészítés módja:
    1. A baconszeleteket serpenyőbe tesszük, ropogósra sütjük, majd mellé tesszük a kolbászokat is. Szűrőlapáttal kiemeljük, felhasználásig állni hagyjuk.
    2. Egy serpenyőben kókuszmargarint (vagy olívaolajat) olvasztunk.
    3. Jönnek a zöldségek: a karikára vágott paradicsomok és a megtisztított gombafejek. A megolvasztott kókuszmargarinban megsütjük a gombákat és a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk. Amikor készen vannak, ugyanúgy kiszedjük és félretesszük, ahogy a húsokkal is tettük.
    4. A kenyérszeleteket a serpenyőben megpirítjuk. Ebben a magasságban elkezdhetjük átmelegíteni a babot, hogy egyszerre készüljön el a többivel. Ha szükséges, szintén sózzuk, borsozzuk.
    5. A serpenyőnkben újabb adag vajat olvasztunk, és 2 db tojás felhasználásával tükörtojást készítünk.
    6. Az egészet együtt tálaljuk.
    7. Ízlés szerint cukormentes lekvárral, kókuszmargarinnal megkenhetjük a pirítósokat, mellé fogyasszunk frissen facsart narancslevet.
Tanács:

Ha még egészségesebbé akarjuk tenni ezt a reggelit, hagyományos tojások helyett használjunk fürjtojást, isteni finom.

Jó étvágyat! 🙂