A paradicsomleves egy mindenki által könnyen és gyorsan elkészíthető, nagyon tápláló étel, mely nem csak akkor jöhet szóba, amikor nagyon nincs idő főzni, de olyankor az egyik legjobb választás lehet.

HOZZÁVALÓK:

1 liter 100%-os (pikáns) paradicsomlé
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál cukor
fűszersó
bors
10 dkg sajt
20 dkg betűtészta

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA:

A vöröshagymát hámozzuk meg, vágjuk apróra, majd kevés olajon pirítsuk, míg üveges nem lesz. Öntsük rá a paradicsomlevet, kevéssel forrás előtt adjuk hozzá a bazsalikomot, a sót, a borsot, illetve a cukrot, majd forrástól számítva még pár percig főzzük. Kóstoljuk meg, ha nem találjuk elég édesnek, adjunk még hozzá cukrot. A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal, mely a meleg levesben megolvadva egyszerűen mennyei.

TANÁCS:

A tésztát csak tálalás előtt tegyük a levesbe, különben nagyon megszívja magát. Ha szeretjük a sajtot (mint én) ne sajnáljuk, rakjunk bőven a levesbe, nem ronthatjuk el vele.

Jó étvágyat! 🙂