Csokoládé puding útifű maghéjjal, amely az egyik legfinomabb pohárkrém, amit valaha ettem. Nagyon szeretem a pohárkrémeket, ennek a pudingnak az elkészítése ráadásul egyszerű és utána az érzés nagyszerű, főleg mivel a hideg, hűvös estéken én jobban szeretek bekuckózni, és ráadásul a sós étel után mindig valami csokoládés finomságra vágyom (gyermekkoromban is mindig csak csoki fagyit ettem). Így “megálmodtam” az én mindenmentes “csokicsodámat”…Amivel óvatosan bánjatok, mert rendkívül laktató az útifű maghéj miatt. Az útifű növény termésének héja, a maghéj hatékonyan szívja magába a vizet, ezért elhozza a telítettség érzetét a gyomorban. Az útifű maghéj ezért segíthet a fogyásban.

Hozzávalók: (1 pohár)

150 ml cukormentes mandulatej
4 csapott tk útifűmaghéj
1 tk cukrozatlan kakaópor (én Szafi Reform zsírszegény holland kakaóport használtam, amely 1.0 g cukrot tartalmaz, de bármilyen más gluténmentes, cukormentes kakaópor megfelel)
4 csapott tk eritritol
1/2 banán (persze ezt ki lehet hagyni vagy más gyümölcsöt is lehet használni)
mentalevél a díszítéshez és rizshab

Elkészítés módja:

A hozzávalókat egy kézi habverővel összekeverjük, majd én fél órára hűtőbe tettem. Ezalatt az útifű maghéj szépen megszívta magát és puding állagú lett. Tetszés szerint díszítjük. Én díszítés előtt egy felszeletelt banánnal körberaktam a poharamat, de természetesen gyümölcs nélkül is nagyon finom, hiszen mint mondtam, az útifű maghéj önmagában is nagyon laktató. Ezek után már csak a díszítés van hátra, mentalevéllel és habbal. Természetesen, aki nem nem szenved ételintoleranciában vagy ételallergiában, rizshab helyett tejszínhabot is használhat, mandulatej helyett hagyományos tejet, vagy eritritol helyett sima cukrot.

Tanács:

Bárhogyan lehet díszíteni ezt a desszertet, a fantáziátokra van bízva. Én legutóbb pár db Bio Jonatán almaszirommal díszítettem. Leírhatatlan ízélmény…

Jó étvágyat! 🙂