Citromos-zabpelyhes muffin, diéta alatt remek reggeli, tízórai vagy uzsonna, mivel szénhidrátcsökkentett gluténmentes lisztből készül. Ez a mindenmentes és vegán citromos-zabpelyhes muffin rendkívül finom és puha, illetve mint minden muffin pillanatok alatt elkészül. A citromhoz még egy teáskanál fahéjat is rakhatunk. De ami a legjobb ebben a desszertben, hogy az alaptésztát is variálhatjuk, nem fontos zabpelyhet tenni a tetejére, akár glutén-,  tej-, és laktózmentes mogyorókrémmel is feldobhatjuk egy kis őrölt mandulával megszórva.

Hozzávalók: (kb. 15 db muffin-hoz)

1 bögre csicseriborsóliszt (kb. 100 g)
3 ek kukoricakeményítő
2 ek mandulaliszt (szénhidrátcsökkentett)
gluténmentes zabpehely (opcionális, de kb. 5-6 kanál)
3-4 ek eritrit
1 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 citrom héja és leve
1 kk vaníliakivonat
1.5 ek almaecet plusz fél bögre víz
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
csipet himalája só

Elkészítés módja:

1. Keverjük ki külön a nedves és a száraz hozzávalókat.
2. Majd keverjük össze az összes hozzávalót.
3. A masszát adagoljuk muffin formákba.
4. Szórjuk meg a muffinok tetejét zabpehellyel sütés előtt.
5. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsül, de tűpróbával ellenőrizzük.

Egy viszonylag híg masszát fogtok kapni, de nem kell megijedni, gyönyörűen meg fog nőni a sütés folyamán.

Tanács:

A finomabb ízhatás kedvéért, fahéjas eritrit-ben is megforgathatjuk a zabpelyhet, ezzel szórjuk meg a muffinokat sütés előtt. Illetve én a Hideg Nyalat csokoládés mogyorókrémét szeretném mindenki figyelmébe ajánlani (gluténmentes, tejmentes, cukormentes), ezzel szoktam megkenni a muffinok tetejét).

Jó étvágyat! 🙂