A csirkés tortilla az egyik kedvenc ételem, hiszen nagyon hamar megvan és a sok zöldség miatt sok vitamint is tartalmaz. Nem mellesleg a saját készítésű tortilla jóval olcsóbb bolti társánál és biztosak lehetünk benne, hogy miből készült.

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

50 dkg finomliszt
1 tk só
3 ek olaj
langyos víz (kb. 3 dl)

A töltelékhez
40 dkg csirkemell
2 db kaliforniai paprika
3 db paradicsom
fejes saláta
1 kis joghurt (150 g)
fél citrom leve
sajt
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
  1. A lisztet a sóval és az olajjal keverjük össze és adjunk hozzá annyi vizet, amennyit felvesz. Vigyázzunk, ne legyen kemény a tészta, annyi vizet kapjon, hogy még ne ragadjon túlságosan a kezünkhöz. Szedjük annyi részre, ahány darabot ki szeretnénk sütni, formáljunk kis kb. golflabda nagyságú golyókat és rakjuk félre pihenni.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az itt leírt egy nagyon egyszerű töltelék, úgy variáljuk, ahogy szeretnénk, azt rakunk bele, ami éppen van otthon. A csirkemellet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kisütjük. A zöldségeket feldaraboljuk. A joghurthoz hozzákeverjük a citrom levét, kicsit sózzuk, borsozzuk és a zöldségre öntjük.
  3. Közben a tészta eleget pihent. A kis golyókat nyújtsuk kis és száraz, forró serpenyőben süssük ki. Ne süssük túl sokáig, csak hogy épp el kezdjen barnulni, különben kiszárad és törni fog. Fél perc sütés egyik majd másik oldalt bőven elég neki.
  4. Miután kisült a tészta, rakjunk bele a sült húsból, és a zöldségekből, reszeljünk rá egy kis sajtot és hajtsuk össze.
  5. Jó étvágyat hozzá! : )
Tanács:

Próbáljuk ki többféle töltelékkel, vagy olivabogyóval, feta sajttal, egyszerű olajos öntettel. Ha nem fogyasztunk finomlisztet, a recept teljes kiőrlésű liszttel készítve is megállja a helyét.