A muffin az egyik olyan finomság, amit nagyon sokféle ízben és formában elkészíthetünk. Egyik személyes kedvencem ez a banános muffin, mely a banántól különösen lágy és puha marad akár napokig, már ha marad belőle.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kis tk  őrölt fahéj
2 db tojás
12 dkg margarin
2 db banán
7 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tej

Elkészítés:
  1. A száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük.
  2. A két tojást egy tálban jól elkeverjük és hozzáadjuk a puha margarint. A banánt villával összepréseljük, hozzákeverjük a tejet és a tojásos margarinhoz adjuk.
  3. A lisztes keveréket apránként hozzáadjuk a masszánkhoz. Ha túl sűrűnek találjuk adhatunk még hozzá tejet.
  4. A muffin sütőt kikenjük vagy kibéleljük muffin papírral (Személy szerint a szilikon formát szeretem, nagyon könnyen, szinte kiesnek belőle a sütik és könnyű tisztítani). A muffin formákat 3/4 részig töltjük a masszánkkal és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
  5. Amikor kész kivesszük és egy kis porcukorral megszórva tálaljuk.
  6. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tipp:

Ha szeretjük a csokoládét rakhatunk bele étcsokoládét apró darabokra vágva vagy egy kis kakaóport is.