A muffin az egyik olyan finomság, amit nagyon sokféle ízben és formában elkészíthetünk. Egyik személyes kedvencem ez a banános muffin, mely a banántól különösen lágy és puha marad akár napokig, már ha marad belőle.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kis tk őrölt fahéj
2 db tojás
12 dkg margarin
2 db banán
7 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tej
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük.
- A két tojást egy tálban jól elkeverjük és hozzáadjuk a puha margarint. A banánt villával összepréseljük, hozzákeverjük a tejet és a tojásos margarinhoz adjuk.
- A lisztes keveréket apránként hozzáadjuk a masszánkhoz. Ha túl sűrűnek találjuk adhatunk még hozzá tejet.
- A muffin sütőt kikenjük vagy kibéleljük muffin papírral (Személy szerint a szilikon formát szeretem, nagyon könnyen, szinte kiesnek belőle a sütik és könnyű tisztítani). A muffin formákat 3/4 részig töltjük a masszánkkal és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
- Amikor kész kivesszük és egy kis porcukorral megszórva tálaljuk.
- Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tipp:
Ha szeretjük a csokoládét rakhatunk bele étcsokoládét apró darabokra vágva vagy egy kis kakaóport is.