A csirkemell talán az egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott hús, aminek egyik oka valószínűleg, hogy könnyű vele bánni és nagyon sokféleképpen elkészíthető. Az általam most megosztott joghurtos sült csirkemell az egyik, amit szívesen készítek különleges ízvilága miatt és eddig nem is volt rá panasz.

Hozzávalók (4 adaghoz):

4 csirkemell filé (kb. 1 kg)
2 gerezd fokhagyma
1 kis natúr joghurt
1 citrom
1 ek fűszerpaprika
1 tk chilipor
1 kk kömény
1 ek olaj

Elkészítése:
  1. Első körben elkészítjük a szószunkat. A fűszerpaprikát, a chiliport és a köményt jól összekeverjük a joghurttal és belereszeljük a citrom héját. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átpréseljük és hozzáadjuk a fűszeres joghurthoz.
  2. A csirkemellek egyik oldalát keresztben 3-4 helyen bevágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és belerakjuk a csirkemelleket, mindkét oldalukat kicsit megpirítva.
  3. Végül ráöntjük a fűszeres joghurtot és kb. 10 perc alatt kész is az isteni joghurtos sült csirkemellünk.
  4. Sült zöldséggel, rizzsel vagy kuszkusszal (ha ez utóbbit nem ismernéd, ne aggódj, én is nemrég hallottam róla, a kuszkusz nagyon jó tésztahelyettesítő, de gyorsabb elkészíteni, ugyanis nem kell főzni, olvass utána) tálaljuk.
  5. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tanács:

Ha már úgyis jön a jó idő, vegyük elő a grillsütőt és készítsük el grillezve élvezve a napsütést és a változatos ízvilágot. Ekkor csak dobáljuk mellé gyorsan a zöldségeket, mint paradicsom, zöldbab, cukkini, sárgarépa stb. és hipp-hopp kész is van. 🙂