Talán kevesen tudják, de a brokkoli kiváló C-vitamin, béta-karotin, vas és folsav forrás, ezért ha tehetjük fogyasszunk belőle minél többet. Azok számára, akik folyamatosan edzenek különösen ajánlott, hiszen segíti az izomnövelést és nagy segítségünkre lehet a zsír elenni küzdelemben! A brokkoli krémleves egy nagyon egyszerű felhasználása ennek a finom és egészséges zöldségnek.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej brokkoli (kb. 50 dkg)
víz
2 dl főzőtejszín
pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy
só, bors
2 ek kókuszzsír (ha nincs otthon, akkor oliva- vagy napraforgóolaj

Elkészítése:
  1. A kókuszzsírt egy edényben felmelegítjük, az apróra vágott hagymát hozzáöntjük és üvegesre pirítjuk.
  2. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és a pirított hagymához adjuk.
  3. Sózzuk borsozzuk és hozzáadjuk a 4-6 részre vágott brokkoli és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
  4. Amikor már puhára főtt a brokkolink levesszük a tűzhelyről és botmixer segítségével krémesítjük. Ha szeretnénk, hogy maradjanak benne kisebb-nagyobb brokkoli darabok, ne turmixoljuk túl sokáig.
  5. Ha végeztünk, rakjuk vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel.
  6. Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyönggyel tálaljuk.
  7. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tipp:

Ha sűrűbbre szeretnénk adhatunk hozzá 1-2 db krumplit, amit szintén főzzünk meg a brokkolival együtt.