A túrós fánk az egyik kedvenc édességem. A hagyományos fánkkal ellentétben, ezt nem kell keleszteni, ezáltal hamarabb és viszonylag könnyebben elkészíthető, és legalább olyan finom, ha nem finomabb. 

Hozzávalók (kb. 30 fánkocskához):

250 g túró (ált. tehéntúró)
12 dkg liszt
1 kis pohár tejföl
2 db tojás
fél csomag sütőpor
1 cs vaniliás cukor
1 ek porcukor
1 kk só
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:
  1. A túrót egy tálba öntjük és egy villával jól összetörjük, majd hozzákeverjük a két darab tojást és a tejfölt.
  2. A száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót és a citrom reszelt héját összekeverjük, és hozzákeverjük a túrós masszánkhoz.
  3. Kis, dió nagyságú gombócokat formálunk egy kisebb evőkanál vagy nagyobb teáskanál segítségével.
  4. Mélyebb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk és megsütjük benne a fánkokat. Ne rakjunk egyszerre sok fánkot az olajba, mert sütés közben megnőnek és összeragadhatnak.
  5. Amikor kicsit megbarnultak, kivesszük, és papírtörlővel bélelt tálba rakjuk a felesleges olajat leitatva.
  6. Porcukorral, lekvárral vagy kakaóval tálaljuk.
  7. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tanács:

Sütésnél vigyázzunk, mert hajlamosak hamar megégni!