Bár a trüffel maga németül szarvasgombát jelent és ebből is ered, az emberek többségének mégis az az apró finomság jut eszébe, ami egy-kettőre elfogy, ha az ember elé kerül, de amit már kevesebben tudnak, hogy a trüffel golyó általunk is könnyen elkészíthető otthon, saját ízlésünkhöz igazítva.

Hozzávalók:

50 dkg tejcsokoládé
2 dl habtejszín
12 dkg vaj
4 ek likőr (ált. cseresznye, de ami épp van otthon)
4 ek kakópor
1 tk fahéj

Elkészítés:
  1. A tejcsokoládét és a vajat apró darabokra vágjuk.
  2. Egy edényben vizet forralunk, ráhelyezünk egy hőálló tálat, amelybe beleöntjük a tejszínt és először a vajat, majd a csokoládét lassan kevergetve felolvasztjuk benne. Addig melegítjük, míg egy sima, fényes keveréket kapunk.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a likőrt, lehűtjük, és estére a hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap a keverékünkből dió nagyságú golyókat formálunk (kb 40 golyó jön ki egy adagból, a golyók nagyságától függően).
  5. A kakaót és a fahéjat egy tálban összekeverjük, és a golyókat egyesével megforgatjuk benne.
  6. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tanács:

A golyókat a kakaós-fahéjas keverék helyett megforgathatjuk csokoládéforgácsban, kókuszreszelékben vagy manduladarabkákban is.