A tonhalas spagetti az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel. Bármikor előszeretettel készítem és elég megállni, hogy ne faljam fel az egészet egyszerre. Aki szereti a tonhalat, annak biztosan az egyik kedvence lesz ez a recept.
Hozzávalók (4 adaghoz):
500 g spagetti tészta
2 konzerv tonhal
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz sűrített paradicsom (500 g)
10 dkg fekete olajbogyó
2 ek olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
- A spagetti tésztát enyhén sós vízben majdnem készre főzzük.
- A vöröshagymát apróra szeleteljük és az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáöntjük a főtt tésztát és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott vagy fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és jól összekeverjük.
- Kb. két percig főzzük, majd hozzáadjuk a tonhalat és az olajbogyót.
- Jól összekeverjük, hagyjuk hogy kicsit megpiruljon (ne kevergessük), és tálalhatjuk is.
- Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tipp:
Ha frissen fogyasztjuk, tálalás előtt egy kis sajtot is reszelhetünk rá, plusz ízt adva neki.