A tonhalas spagetti az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel. Bármikor előszeretettel készítem és elég megállni, hogy ne faljam fel az egészet egyszerre.  Aki szereti a tonhalat, annak biztosan az egyik kedvence lesz ez a recept.

Hozzávalók (4 adaghoz):

500 g spagetti tészta
2 konzerv tonhal
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz sűrített paradicsom (500 g)
10 dkg fekete olajbogyó
2 ek olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
  1. A spagetti tésztát enyhén sós vízben majdnem készre főzzük.
  2. A vöröshagymát apróra szeleteljük és az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a főtt tésztát és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott vagy fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és jól összekeverjük.
  4. Kb. két percig főzzük, majd hozzáadjuk a tonhalat és az olajbogyót.
  5. Jól összekeverjük, hagyjuk hogy kicsit megpiruljon (ne kevergessük), és tálalhatjuk is.
  6. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Tipp:

Ha frissen fogyasztjuk, tálalás előtt egy kis sajtot is reszelhetünk rá, plusz ízt adva neki.