Penne Pomodoro. Ez az olasz paradicsomos penne tészta recept nem hiányozhat a ti gyűjteményetekből sem. Erről az ételemről az ismerőseim mindegyike azt mondta, hogy egész nap tudná enni, pedig húsmentes, így vegán étrendbe is beilleszthető. Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de nekem nagy kedvencem az olasz konyha.

Hozzávalók:

2-3 ek olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8 db koktélparadicsom (opcionális)
5 dl bio paradicsomszósz
5 levél bazsalikom
himalája só, gluténmentes bors, kakukkfű, oregánó ízlés szerint (Lucullus)
parmezán sajt
egy marék fekete olívabogyó
25 dkg gluténmentes penne tészta (Pasta D’oro márka) vagy más típusú (pl. fusili) olasz tészta

Elkészítés módja:

1. A tésztát feltesszük főni a csomagon jelzett instrukciók alapján, közben felaprózzuk a hagymát, fokhagymát, olívaolajon megpirítjuk.
2. Mikor a hagyma már barnás, sózzuk, borsozzuk.
3. A keverékhez adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, félbevágott olivabogyókat, hagyjuk, hogy megpiruljon a külsejük.
4. Utána a zöldségekhez adjuk a paradicsomszószt, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszeresek ízét, kb. 5 perc után a vékonyra vágott bazsalikomleveleket is hozzáadjuk.
5. A tésztát elkészülése után leszűrjük, összekeverjük a paradicsomos szósszal, ráreszeljük a parmezánt. A sajt elhagyható, ha valaki tejérzékeny vagy vegán életmódot folytat.
6. Díszítjük koktélparadicsommal és bazsalikommal.

Tanács:

Aki nem szereti a húsmentes ételeket, megbolondíthatja akár egy kevés karikára vágott gluténmentes kolbásszal (Pick márka).