Csirkés-sonkás amerikai klubszendvics. Sokszor nézek ki a fejemből, hogy mit kellene gyorsan és egyszerűen készítenem, amikor nagyon éhes vagyok és nincs időm arra, hogy órákig álljak a konyhában. Hirtelen eszembe jutott, hogy kétszer éltem Angliában, és többször ettem ebédre klubszendvicset, megjegyzem azóta sem, így gondoltam, glutén- és tejérzékenyként megalkotom a saját brutális csirkés-sonkás amerikai klubszendvicsemet. Már nagyon untam a hagyományos melegszendvicset. Az a legjobb ebben a szendvicsben, hogy rendkívül laktató és nagyon-nagyon finom. Lényegében egy felturbózott melegszendvics torony, ami tele van minden finomsággal. Illetve pozitívuma, hogy minden egyes szendvicsnek más és más ízvilágú lehet, vagyis a család ízlése szerint készíthetők el a különböző tornyocskák akár reggelire, akár uzsonnára, akár vacsorára.

Hozzávalók 2 fő részére:

1 db csirkemell filé
himalája só
gluténmentes őrölt bors (Lucullus)
0,5 dl olívaolaj
2 szelet gluténmentes és laktózmentes sonka (pl. Kométa márka)
6 szelet gluténmentes toast kenyér (pl. Schaer márka)
8 db salátalevél
majonéz vagy tartármártás (opcionális)
paradicsom, uborka (opcionális, elhagyható)
sajt (pl. Violife növényi eredetű sajt)

Elkészítés módja:

Az egész csirkemellet középen kettévágjuk, majd mindkét darabot lapjával félbevágjuk, kissé megklopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. A forró olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük. 3 szelet toast kenyeret tálcára fektetünk. Egy kontakt grillben megsütjük őket. Mindegyik tetejét megkenjük majonézzel, ráhelyezzük az első kenyérre a sonka szeleteket, majd 1-1 megmosott és lecsepegtetett salátalevelet teszünk rá, ezután jöhet rá a szeletelt paradicsom és az uborka, ha szeretnénk. A következő szelet kenyér tetejére sajtot teszünk és 1-1 szelet sült csirkemell filét, majd megint salátaleveleket. Végül az elkészült két szendvicset egymásra fektetjük, a tetejét toast kenyérrel zárjuk. A másik főnek kezdjük a folyamatot elölről. Kissé lenyomjuk, majd átlósan egy recés késsel félbe vágjuk őket, egymásra helyezzük és egy saslik pálcával átszúrjuk mindkettőt, hogy ne mocorogjanak.

Tanács:
  1. Főtt tojással is felturbózhatjuk, illetve sonka helyett sült bacon-nal is készíthetjük a szendvicseket.
  2. Természetesen a nem gluténérzékenyek és nem tejérzékenyek, hagyományos kenyérrel vagy pl. trappista sajttal is helyettesíthetik a kenyeret és a sajtot.
  3. Valaki vagy csak sonkával, vagy csak csirkével készíti, de szerintem így a legfinomabb.

Jó étvágyat! 🙂