Almás-áfonyás muffin. Most az egyik kedvenc almás-áfonyás muffinomnak, a cukor-, glutén- és laktózmentes változatát készítettem el. A muffin egy süteményfajta, melynek két fő változata az angol és az amerikai muffin. Legtöbbször kifejezetten erre a célra gyártott és vajjal vagy növényi zsiradékkal kikent muffinsütőben sütik meg. Magyarországon is egyre népszerűbbek az amerikai, francia és német családok körében méltán kedvelt muffinok. Ezek a formában kisült apró sütemények rendkívül egyszerűen és gyorsan és ezerféleképpen elkészíthetők, mindenki szereti a családban.

Hozzávalók: (4 adag)

26 dkg rizsliszt
14 dkg eritritol
0.8 dl kunsági éden étolaj vagy olvasztott kókuszolaj
1 csomag Dr. Oetker gluténmentes sütőpor
1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliás eritrit (opcionális)
2 db tojás
2 dl laktózmentes tej
1 db alma
egy marék nagyobb áfonya

Elkészítés módja:

1. Az összetevőket tálba tesszük, egy keverőspatulával összekeverjük. A sorrend mindegy.
2. Ebbe teszünk egy lereszelt almát (a levét kicsavarjuk előtte).
3. Fahéjat, kakaót is tehetünk bele ízlés szerint…Ebből most kimaradt.
4. Papírokba töltjük, amelyet olajspray-vel fújjunk le, ha nincs szilikon sütőformánk. A tetejére egy-egy nagyobb vagy több kisebb áfonyát teszünk.
5. 180 C fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanács:

Az alma helyett másfajta gyümölcsöt is használhattok, csak vigyázzatok, nehogy odaégessétek. Viszont az almát ki ne hagyjátok, mert rendkívül puhává teszi a muffint.

Jó étvágyat! 🙂