Az aranyló tyúkhúsleves húsból és csontból készített leves. A magyar gasztronómia egyik közkedvelt étele. Most egy gazdag, bőséges tyúkhúsleves készítését osztom meg.

Hozzávalók:

1,5-kg tyúkhús
1 kisebb vöröshagyma
leveszöldség, ízlés szerint
1 paradicsom
só, ízlés szerint
5-10 szem bors
1 zöldpaprika
200 g zöldborsó
néhány szál petrezselyem
50 g cérnametélt

Elkészítés módja:

A tyúkhúst egy nagy méretű fazékba tesszük, és annyi hideg vizet teszünk rá, hogy teljesen ellepje. Fedő nélkül lassan felforraljuk. Beletesszük a levesbe a megtisztított zöldségeket, hozzávalókat. Körülbelül 1-1,5 órán át takarék lángon főzzük. Miután elkészült a leves, kivesszük a húst, és leszűrjük a levest. A levestésztát külön megfőzzük, majd a tányérokba szétosztjuk. Feldaraboljuk a tyúkhúst, a gyerekeknek apróbb darabokra, és tálalunk. A leves tetejére szórhatunk még finomra vágott petrezselymet.

Tanács:

Ha szeretnénk, hogy szép, tiszta maradjon a levesünk, célszerű végig kis lángon, takarékon főzni.