Palacsinta. Egész évben gyorsan elkészíthető, könnyű és finom édesség. A családban mindenki kedveli és ezernyi változatban létezik. Ma lekváros palacsintát sütök.

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
2 db tojás
6 dl tej
2 dl szódavíz
kevés só
1 teáskanál cukor
lekvár, ízlés szerint
a sütéshez: 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés módja:

A tojásokat a cukorral, sóval, 3 dl tejjel, és a liszttel alaposan, csomómentesre keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a többi tejet, szódavizet, és jól kikeverjük. A palacsintatésztát 40-60 percen pihentetjük, majd egyesével kisütjük. Lekvárral megtöltjük, ízlés szerinti mennyiséggel. Tálalás előtt porcukorral is megszórhatjuk.

Tanácsok:

Sütés közben olajjal folyamatosan kenjük a palacsintasütőt.
Bármilyen más töltelékkel is megtölthetjük a palacsintákat : )