A csokis pöffeteg keksz egy nagyon gyorsan elkészíthető, extra csokis, belül puha, kívül ropogós sütemény, melyet garantáltan minden édesszájú családtag imádni fog. De aki nem édesszájú, az is biztos megkóstolja, mert annyira jól néznek ki ezek a kis, cukor lepte finomságok.

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
15 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
1 csipet só
12 dkg vaj
4 db tojás
10-15 dkg étcsokoládé
2 ek porcukor

Elkészítés:
  1. A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a sót egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a a hideg felkockázott vajat, a felvert tojásokat és az egészet jól összegyúrjuk.
  3. Az étcsokoládét felkockázzuk és hozzágyúrjuk a tésztánkhoz.
  4. Folpackba rakjuk és 25 percre betesszük a hűtőbe.
  5. Miután letelt a 25 perc, dió nagyságú golyókat formálunk a tésztából, meghempergetjük a porcukorban és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, kb. 2 cm helyet hagyva a gombócok között.
  6. 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, tovább ne nagyon hagyjuk bent, mert túlsül és száraz lesz.
  7. Miután kicsit meghűlt, fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat hozzá! 🙂
Tipp:

Ha szereted az érdekesebb ízvilágot, vagy szeretsz új ízeket kipróbálni keverj a tésztához 1 teáskanál gyömbérport is.